0

Wie ik ben

Hoi, ik ben Niels Vink. Ik ben geboren op 6 december 2002 en woon in Helmond.

Als gevolg van een bacteriële infectie (meningokokken sepsis) toen ik één jaar was, moest ik een lange strijd om leven en dood voeren. Die won ik gelukkig, maar ik verloor wel mijn beide benen en verschillende vingerkootjes.

In 2012 bezocht ik met mijn moeder de Paralympics in Londen. Dat vond ik prachtig om te zien! Toen ik daar was, wist ik het meteen: hieraan wil ik ooit meedoen. Maar op dat moment, ik was toen negen jaar, deed ik nog niet aan sport. Er was dus nog wel wat werk te doen…

Na die ervaring in Londen, heb ik verschillende paralympische sporten geprobeerd. Er was één sport waarop ik meteen verliefd raakte. Het zal je misschien niet verbazen dat dat rolstoeltennis was. Dat vond – en vind – ik het gaafste wat er is. Ik kan intussen ook wel zeggen dat sport álles voor me betekent.

Mijn eerste tennislessen volgde ik bij TC Carolus in Helmond. Daarna ben ik verder gegaan bij Stichting Rolstoeltennis Thadia in St. Michielsgestel. Op dit moment maak ik deel uit van de nationale selectie van de KNLTB. Daarmee neem ik deel aan de bondstrainingen. Ook heb ik de A-status (topsportstatus) van NOC*NSF.

Mijn missie was om deel te nemen aan de Paralympische Spelen in Tokio, in de zomer van 2021. Dat is gelukt, en hóé! Ik won brons in de singles en goud in de doubles, samen met Sam Schröder. Fantastisch!

Mijn honger naar succes is nog lang niet gestild. Deelname aan de Paralympics in Tokio was nog maar het begin. Ik heb nog volop ambities, zoals nummer één van de wereld blijven op de ranglijst voor singles. En ik wil nog heel wat Paralympisch goud aan mijn collectie toevoegen. Daarvoor heb ik nog ruim voldoende tijd, want ik sta nog maar aan het begin van mijn carrière. Het zou geweldig zijn als jij me wilt helpen mijn dromen waar te maken!

Mijn stappenplan

De donaties die via stichting Niels on Wheels binnenkomen, ga ik op de volgende manieren inzetten om mijn grote droom waar te maken.

1

Veel trainen

Dagelijks hard werken en veel trainen om nóg beter te worden. Naast de bondstrainingen bij de KNLTB is het ook nodig om privétrainingen te volgen. Met mijn privétrainer wil ik hard trainen om nog meer wedstrijden te kunnen winnen en daarmee dichter bij mijn doel te komen.
2

Ranking positie vasthouden

Daarnaast wil ik mijn positie op de wereldranglijst vasthouden. Hiervoor is het nodig om veel toernooien in het buitenland te spelen. Ik moet verschillende buitenlandse toernooien spelen om tot de beste acht rolstoeltennissers ter wereld te blijven behoren. Alleen dan mag ik naar de Paralympics in Parijs.
3

Naar de Paralympics

Uiteindelijk wil ik een gouden medaille winnen in de single quad-categorie op Paralympics 2024 in Parijs. Alles ga ik eraan doen om dit te laten gebeuren. On y va!