Mijn grote droom

Mijn stappenplan

Met de donaties die via stichting Niels on Wheels binnenkomen ga ik de volgende dingen doen om mijn doel te bereiken en grote droom waar te maken.

1

Veel trainen

Dagelijks hard werken en veel trainen om nog beter te worden. Naast de bondstrainingen bij de KNLTB is het ook nodig om privé trainingen te volgen. Met deze privé trainer wil ik hard trainen om nog meer wedstrijden te kunnen winnen en daarmee dichter bij mijn doel te komen.
2

Stijgen in ranking

Daarnaast wil ik klimmen op de wereldranglijst. Hiervoor is het nodig om veel toernooien in het buitenland te spelen. Ik moet verschillende buitenlandse toernooien spelen om in 2020 te strijden voor een plekje bij de beste 8 spelers van de wereld.
3

Naar de Paralympics

Uiteindelijk wil ik een medaille winnen in de Quad-categorie op Paralympics 2020 in Tokyo. Alles ga ik eraan doen om dit mogelijk te maken.

Wie is Niels Vink?

Niels Vink is geboren op 6 december 2002 en woont in Helmond. Hij is leerling op het Dr. Knippenbergcollege en volgt daar de profielkeuze Sport en Bewegen (BSM).

Als gevolg van een bacteriële infectie (meningokokken sepsis) op 1 jarige leeftijd heeft Niels na een lang gevecht om leven en dood, een dubbele beenamputatie en amputatie van verschillende vingerkootjes moeten ondergaan. Sporten is zijn lust en zijn leven. Na verschillende paralympische sporten geprobeerd te hebben heeft hij duidelijk de keuze gemaakt voor rolstoeltennis. “Het gaafste wat er is!”. ‘Denken in mogelijkheden’ is zijn motto!!!!

Niels had zijn eerste tennislessen bij TC Carolus in Helmond, waarna hij verder gegaan is bij Stichting Rolstoeltennis Thadia in St. Michielsgestel. Momenteel maakt hij deel uit van de talentengroep van de KNLTB, waar hij deelneemt aan de bondstrainingen van de KNLTB.

Niels heeft een doel! Veel trainingsuren maken tijdens de bondstrainingen en  met zijn privétrainer. Om te stijgen op de ITF ranglijst moet hij veel internationale toernooien gaan spelen. Hij staat aan het begin van zijn topsport carrière en is op weg met een missie; deelnemen aan de Paralympics 2020 in Tokyo. “Toen ik in 2012 met mijn moeder in Londen de Paralympics bezocht, deed ik nog niet aan sport. Toen wist ik wat ik wilde; daaraan meedoen!”