Mijn grote droom

Wie ik ben

Hoi, ik ben Niels Vink. Ik ben geboren op 6 december 2002 en woon in Helmond. Ik ben leerling op het Summa College waar ik de opleiding Sport en Bewegen volg.

Als gevolg van een bacteriële infectie (meningokokken sepsis) toen ik één jaar was, moest ik een lange strijd om leven en dood voeren. Die won ik gelukkig, maar ik verloor wel mijn beide benen en verschillende vingerkootjes.

In 2012 bezocht ik met mijn moeder de Paralympics in Londen. Dat vond ik prachtig om te zien! Toen ik daar was, wist ik het meteen: hieraan wil ik ooit meedoen. Maar op dat moment, ik was toen negen jaar, deed ik nog niet aan sport. Er was dus nog wel wat werk te doen…

Na die ervaring in Londen, heb ik verschillende paralympische sporten geprobeerd. Er was één sport waarop ik meteen verliefd raakte. Het zal je misschien niet verbazen dat dat rolstoeltennis was. Dat vond – en vind – ik het gaafste wat er is. Ik kan intussen ook wel zeggen dat sport álles voor me betekent.

Mijn eerste tennislessen volgde ik bij TC Carolus in Helmond. Daarna ben ik verder gegaan bij Stichting Rolstoeltennis Thadia in St. Michielsgestel. Op dit moment maak ik deel uit van de nationale selectie van de KNLTB. Daarmee neem ik deel aan de bondstrainingen. Ook heb ik de A-status (topsportstatus) van NOC*NSF.

Mijn missie is om deel te nemen aan de Paralympische Spelen in Tokyo, in de zomer van 2021. Om mee te mogen doen, moet ik op 8 juni 2021 bij de beste acht rolstoeltennissers  in de quadcategorie ter wereld horen. Daarvoor moet ik veel internationale toernooien spelen en daar ITF-punten behalen. Buiten de toernooien maak ik veel trainingsuren tijdens bondstrainingen en met mijn privétrainer.

In 2021 moet mijn droom gaan uitkomen. Maar deelname aan de Paralympics in Tokyo is nog maar het begin. Ik wil een bijzonder souvenir mee terug naar huis nemen: een medaille. En ook daarna heb ik heb ik nog volop ambities, want ik sta nog maar aan het begin van mijn carrière. Het zou geweldig zijn als jij me wilt helpen mijn ambities waar te maken!

Mijn stappenplan

De donaties die via stichting Niels on Wheels binnenkomen, ga ik op de volgende manieren inzetten om mijn grote droom waar te maken.

1

Veel trainen

Dagelijks hard werken en veel trainen om nóg beter te worden. Naast de bondstrainingen bij de KNLTB is het ook nodig om privétrainingen te volgen. Met mijn privétrainer wil ik hard trainen om nog meer wedstrijden te kunnen winnen en daarmee dichter bij mijn doel te komen.
2

Stijgen in ranking

Daarnaast wil ik klimmen op de wereldranglijst. Hiervoor is het nodig om veel toernooien in het buitenland te spelen. Ik moet verschillende buitenlandse toernooien spelen om op 7 juni 2020 tot de beste acht rolstoeltennissers ter wereld te behoren. Alleen dan mag ik naar Tokyo.
3

Naar de Paralympics

Uiteindelijk wil ik een medaille winnen in de quad-categorie op Paralympics 2020 in Tokyo. Alles ga ik eraan doen om dit te laten gebeuren!