0

Niels wint in Rotterdam!

By 14 augustus 2023Algemeen

Oh ja joh, het is me gelukt! Winnen in Rotterdam! Twee keer zelfs, en wel op de European Para Championships (EPC)! Zaterdag won ik mét Sam Schröder de dubbelfinale en zondag ván Sam de enkelfinale.

Het was voor de eerste keer in mijn carrière dat ik de EPC won. Dat is ook niet zo heel vreemd, want het was de eerste keer dat dit toernooi plaatsvond. De hoofdprijs liegt er niet om: de winnaar van het enkelspel kwalificeert zich direct voor de Paralympics in Parijs in 2024. Om van de medaille en mascotte nog maar te zwijgen. Geen kinderspel dus.

Speciale tennisbaan

Het toernooi verliep, zoals wel vaker in mijn tak van sport, op rolletjes. Sam en ik bereikten relatief eenvoudig de finale tegen twee Turkse opponenten. Die wonnen we zaterdag.

Een dag later troffen Sam en ik elkaar. We zijn meestal erg aan elkaar gewaagd. Deze keer won ik, gelukkig voor mij. Speciaal voor de finale was er een tennisbaan gebouwd op het Schouwburgplein in Rotterdam. Dat maakte de ervaring alleen nog maar bijzonderder.

Vlnr: de gouden plak, ik en de mascotte. Foto: Mathilde Dusol

Voor de camera

Het was bijzonder om in eigen land te kunnen spelen. Normaal volgen de meeste familieleden, vrienden en kennissen mijn verrichtingen op een schermpje. Nu konden ze er live bij zijn. Erg leuk, al die bekende gezichten op de tribune!

Vóór mijn zege mocht ik mijn verhaal trouwens nog doen voor de camera van de NOS. Dat maak ik ook al niet dagelijks mee. Hier kun je het fragment zien:

Op naar de volgende

Veel tijd om uitgebreid na te genieten is er niet. Op 5 september begint namelijk de US Open in New York. Ik zal vast verklappen wat ik daar van plan ben: winnen! Maar niet doorvertellen alsjeblieft. Mijn tegenstanders lezen namelijk ook weleens mee …