0

Niels verdedigt Roland Garros-titel met succes

Mijn prijzenkast begint aardig gevuld te raken. Vorig weekend heb ik namelijk een nieuwe prijs in ontvangst genomen en dat is niet bepaald kermisspul. Het is een prachtig blinkende schaal die ik ontving na het winnen van Roland Garros! Het is mijn derde grandlamtitel en wat mij betreft niet de laatste.

In de finale versloeg ik mijn goede maat Sam Schröder. Hij won nog wel de eerste set van me (3-6), maar daarna sloeg ik letterlijk en figuurlijk terug: 6-4 en 6-4. Het was een lange strijd en een geweldig gevecht met een – voor mij – happy end.

Goede dag

Het is niet makkelijk om tegen Sam te spelen. Op de eerste plaats omdat hij een geweldige tennisser is. Maar ook omdat we samen dubbelen en ik hem daardoor zo goed ken. De keerzijde daarvan is dat hij mij ook zo goed kent. Om Sam te verslaan, moet je een goede dag hebben. Die had ik gelukkig. En die heb ik nu nog steeds, want van zo’n mooi succes geniet ik lang na.

Next stop: Wimbledon

Hoewel het buiten volop zomert, heb ik voorlopig nog geen vakantie. Eind van de maand ga ik naar Engeland om me voor te bereiden op Wimbledon, half juli. Gras is niet bepaald mijn favoriete ondergrond, maar ik hou wel van een mooie uitdaging. Ik ga mijn best doen om mijn fans niet teleur te stellen. Dus als jij me aanmoedigt – live of door hartjes en duimpjes op social media uit te delen – probeer ik voor de rest te zorgen. Goeie deal, toch?