0

Twee keer winst op de Masters!

Heel slecht was 2021 al niet voor me, maar afgelopen weekend werd het nóg wat mooier. Op het officieuze wereldkampioenschap in Florida won ik de titel in zowel het enkel- als het dubbelspel!

De voorbije weken verbleef ik in Orlando. Niet voor een ontspannende overwintering, maar voor een behoorlijk inspannend toernooi: de NEC Masters.  De singles-finale was dan ook een heuse nec-aan-necrace. Daarin trof ik Sam Schröder. Geen onbekende van me, want Sam is mijn dubbelmaat. Na 2,5 uur tennis won ik: 4-6, 7-6 en 6-4. Na afloop was ik net zo gesloopt als het stadion van het Nijmeegse NEC. Maar tegelijk was ik dolblij!

Dubbeltitel

Sam ging gelukkig niet zonder overwinning naar huis. Samen met mij won hij de dubbeltitel; we versloegen meervoudig winnaars David Wagner en Nick Taylor met 6-0 en 6-1. Ik las op Facebook dat ik de jongste internationale en eerste Nederlandse speler ooit ben die de single quad-titel weet te bemachtigen. En als het op Facebook staat, zal het waarschijnlijk ook wel waar zijn.

Door de dubbele winst eindigt het toch al geweldige jaar voor mij in majeur. Ik ga richting de feestdagen als nummer 3 van de wereld in het enkelspel en als nummer één in de dubbels. Wat een geweldig jaar!