0

Warm welkom in Helmond!

By 15 september 2021oktober 1st, 2021Algemeen

Aan alles komt een eind: na bijna een maand van huis te zijn geweest, kwam ik afgelopen dinsdag weer thuis. Lekker relaxen na een lang avontuur, dacht ik. Nou, daar dacht de gemeente Helmond anders over …

Blijkbaar had ik nog niet genoeg onderscheidingen in mijn collectie. Na een mooie ceremonie in het Carat-paviljoen werd ik benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De commissaris van de koning, mevrouw Adema, was present en natuurlijk burgemeester Blanksma – ik mag intussen Elly zeggen – ook. Om het feest compleet te maken, waren ook de Helmondse muziekcorpsen opgetrommeld. Een prachtige eer!

Na een rondje Helmond in de auto van Joël Borelli stuurde hij zijn Porsche ineens het sportpaleis van Helmond Sport op. Bijzonder, want Helmond Sport voetbalt nooit op dinsdag. Was hij iets van plan?

Volle tribune

We kwamen net van de McDonald’s, dus het antwoord was een volmondig ja. De oosttribune van het stadion zat bijna helemaal vol. En midden op het veld stond een enorm podium, met een luxe stoel erop. Je kunt vast wel raden wie daarop mocht plaatsnemen. Hint: hij komt uit Stiphout en heeft een lintje.

Wát een fantastische avond was het! Er was muziek, er was cabaret en er waren toespraken. Marcel Stevens, bekend van Petazzie mi Skruwsaws, praatte de avond aan elkaar en deed dat geweldig. Geskruwd werd er trouwens ook, maar niet door mij.

De avond zat perfect in elkaar. Coach Hans-Jurgen was present, net als sportwethouder Van Dijk. Mijn mentor van het Summa college kwam wat vertellen en er was ook nog een delegatie van de Knip. Alles ging een beetje snel, maar volgens mij komt het erop neer dat ik de komende jaren ongeveer twintig ceremoniële handelingen mag verrichten. Superleuk!

Disselslot

Henk Dissel, één van mijn favoriete zangers, zorgde voor een daverend einde. Hij bracht al zijn hits ten gehore – en dat zijn er nogal wat. Na het Disselslot zat deze fantastische dag erop. Ik kon haast niet slapen van alle adrenaline en genoot van elke seconde. Ik zal het nooit, nooit vergeten!

Een speciaal woord van dank (twee zelfs) aan iedereen die dit geweldige onthaal mogelijk maakte, financieel en organisatorisch. Hartelijk bedankt!

Foto’s van Dave van Hout vind je hier.