0

Australian Open: Niels’ eerste grand slam!

By 22 januari 2021Algemeen

Door corona ligt het complete toernooiprogramma momenteel stil. Hoe fantastisch was het daarom om net voor kerst te horen dat de Australië-tour kon doorgaan! Maar nóg mooier was het bericht dat Niels mag deelnemen aan de Australian Open, zijn debuut op een grandslamtoernooi!

Op 13 januari is Niels naar Melbourne gevlogen. In verband met corona is het momenteel niet mogelijk om Australië binnen te reizen, maar voor deelnemers aan het toernooi maakt de Aussie regering graag een uitzondering (mochten jullie dit lezen, regering: bedankt!). Weliswaar met speciale vluchten en met de noodzakelijke maatregelen om het virus niet mee te brengen naar Australië, maar dat heeft Niels er graag voor over.

Twee weken in quarantaine

Bij aankomst in Australië logeert Niels eerst twee weken in het Grand Hyatt Hotel Melbourne voor een quarantainetrainingskamp. Er worden dagelijks coronatesten afgenomen en onder strikte voorwaarden mag hij vijf uur per dag, samen met zijn coach Hans Jurgen Striek, de hotelkamer verlaten om te trainen. Dat voorkomt heel wat butsen in de muur van de hotelkamer.

Vanaf 29 januari zullen ze verhuizen naar de wijk Cragieburn in Melbourne, waar Niels twee voorbereidingstoernooien gaat spelen op Hume Tennis Centre. Het grote voordeel is dat ze dan weer vrij kunnen bewegen, met het in acht nemen van de lokale coronamaatregelen. Op 12 februari zijn ze terug in Melbourne, waar Niels op 14 februari met de wereldwijde top 8 in de quadcategorie zal strijden. De dubbel speelt hij samen met landgenoot Sam Schröder.

Ondersteboven

Niels gaat zijn uiterste best doen om op de Australian Open een prestatie neer te zetten waar de tenniswereld ondersteboven van is. Gezien de geografische ligging van het land down under zal dat vast wel lukken.