0

Zilver in de single en goud in de dubbel op de Masters!

By 8 december 2019februari 5th, 2020Algemeen

Van 19 tot 26 november werden in Orlando Florida de NEC Singles Masters en UNIQLO Doubles Masters gespeeld. Dit zijn de wereldkampioenschappen op het einde van de toernooiseizoen. Deelname is mogelijk wanneer je in de top 6 staat op de wereldranglijst in de quadcategorie en dit heb ik dit jaar gehaald!

Wat een ervaring en wat blij met mijn resultaat daar!

Het toernooi werd gespeeld op het fantastische “Nationale Tennispark van de Verenigde Staten”; het USTA National Campus Lake Nona in Orlando. Een park met een capaciteit van 100 banen met alles erop en eraan. Ik speel in de Quad categorie en men speelt hier in 2 poules van drie spelers. Ik ben ingedeeld met de als 1e geplaatste Andy Lapthorne en de als 3e geplaatste Koji Sugeno. Een sterke poule……

Ik werd eerste in de poule, twee keer winst tegen Koji en tegen Andy Lapthorne. In de halve finale kwam ik mijn landgenoot Sam Schroder tegen. Ook hier boekte ik winst en in 2 sets wist ik me naar de finale te vechten. Deze finale verloor ik helaas van 10-voudig kampioen David Wagner maar ik ging met zilver naar huis!

Ook de dubbel, samen met mijn dubbelpartner Heath Davidson ging lekker. We wonnen van het eerst geplaatste koppel Wagner/Taylor. Daarna speelden we tegen het sterke duo Lapthorne/Schroder voor een plek in de finale met (7-6, 7-6) (we stonden 1-5 achter in de tweede set, maar kwamen gelukkig sterk terug).
En het is ons gelukt! We hebben onze tegenstanders Sugeno/Kim verslagen in een bloedstollende strijd van 4 uur en mijn eerste Masters titel is een feit!

Als 1e junior ooit op een volwassen Mastertoernooi mag ik trots zijn op dit resultaat!