0

Het kwalificatiejaar voor Tokyo 2020 is begonnen!

By 8 juli 2019Algemeen

Het spelen van toernooien is weer begonnen! Ik ben geslaagd voor mijn eindexamen en de focus is nu volledig gericht op het spelen van toernooien om te werken aan mijn ranglijstpositie en kwalificatie voor deelname aan de Paralympics. Het NOC/NSF heeft bepaald, dat de limiet om naar Tokyo 2020 te gaan, ligt bij een top 8 positie wereldwijd. Het kwalificatiejaar loopt van 8 Juni 2019 tm 7 Juni 2020. De eerste 2 toernooien heb ik gespeeld:

  • Wroclaw Open in Polen: met een mooi resulaat! Ik speelde de finale tegen Silva uit Brazilië en won de titel met een uitslag van 6-4 7-5!
  • German Open in Berlijn: Wederom een prachtig resultaat een finale tegen Moroishi uit Japan en met een winst van 6-0 6-2 overtuigend winnaar! In de halve finale speelde ik tegen David Wagner uit de USA. Hij is momenteel de nummer 2 van de wereld en deze wedstrijd won ik met 7-5 7-5! Bijzonder trots op dit resultaat!

Begin dit jaar stond ik op positie 19 en mijn huidige ranglijstpositie is momenteel 12. Een mooi begin van dit belangrijke jaar!