0

Paralympisch Sporter van het jaar!

By 2 februari 2019Algemeen

Op 1 Februari was de uitreiking van de Sport Awards Helmond 2018 in Zaal De Geseldonk in Helmond. Na mijn nominatie in de categorie sporter met een beperking, mag ik mijzelf een jaar lang Paralympisch Sporter van Helmond noemen! Dank je wel jury, voor de lovende woorden.

(bron Eindhovens Dagblad 2-2-2019:)

Rolstoeltennis

Individuele prestaties blijven echter toch het meeste bekijks trekken op een sportgala. Dat rolstoeltennisser Niels Vink bij de winnaars hoort, verbaast geen mens. Werkelijk alles lijkt momenteel te lukken bij de leerling van het Dr.-Knippenbergcollege, die al jong een dubbele beenamputatie moest ondergaan. Vorige week werd hij wereldkampioen junioren, en in De Geseldonk kreeg Helmonds beste paralympische sporter een passend eerbetoon. Vink deed een oproep aan mede-gehandicapten om ook te gaan sporten. ,,Er ging een wereld voor me open.”