0

WERELDKAMPIOEN JUNIOREN 2019!

By 29 januari 2019januari 31st, 2019Algemeen

Wereldkampioen op Les Petits As in Tarbes!

De beste 8 spelers van de wereldranglijst bij de jeugd spelen op dit toernooi en er wordt gespeeld in 2 poules van vier. Mijn poulewedstrijden won ik van de Belg Stan Devriese, landgenoot Xavier Donker en landgenoot Maarten ter Hofte. De andere poule bestond uit Katsuki Shimizu (Japan), Finn Broadbent (Australië), Emirhan Toper (Turkije) en Joao Takaki (Brazilië).

Door poulewinnaar te worden kwam ik in de halve finale uit tegen Toper (Tur). Deze wedstrijd won ik met 6-1 6-2.

Op naar de Finale! Deze finale was ik te sterk voor de Japanner Shimizu met 6-2 & 6-2! Wat een geweldig gevoel!

In het dubbeltoernooi speelde ik met Maarten ter Hofte en wonnen we de halve finale tegen het Belgisch/Japanse koppel Devriese/Shimizu. De finale tegen het koppel Takaki/Toper ging verloren met 2-6 6-7(5).

Na een geweldig 2018, begint het jaar 2019 dus weer fantastisch. Het wordt een belangrijk jaar. Zeker de komende maanden zullen in het teken staan van mijn eindexamen, om daarna vol aan de bak te gaan op de tennisbaan om mij proberen te kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Tokyo.

 

Enorm dank aan iedereen die mij steunt op welke manier dan ook!