0

30Th German Open ITF2 Titel

By 26 juli 2018december 12th, 2018Algemeen

Van 3-8 Juli 2018 speelde ik de 30th German open, in Berlijn, mijn 2e ITF 2 toernooi.

Dit was pas mijn 2e ITF 2 toernooi. Als ongeplaatste speler, heb ik na winst van de als eerste geplaatste en nummer 9 van de wereld, Moroishi (JAP) de kwartfinale gewonnen. In de halve finale moest ik uitkomen tegen Ishikawa (JAP) en ook deze partij heb ik met winst afgesloten, waardoor ik mijn eerste finale in een ITF 2 toernooi heb bereikt.

In een spannende finale heb ik de titel bij de Quads in de wacht gesleept! Ik won in drie sets van mijn landgenoot Sam Schröder, 4-6, 6-4, 6-4. Mijn eerste ITF2 titel!

“Dit is ongelooflijk! Ik heb veel respect voor het spel van Sam, en de manier hoe hij zich na een nare periode heeft teruggevochten in het circuit. Het liefste wilde ik hem ook “ontlopen”, omdat ik hem zo goed vind. En nu win ik van hem……Het gaat allemaal erg snel nu, maar ik ben er zo blij mee. Ik begon de wedstrijd vrij goed, maar maakte toch op de belangrijke momenten nog teveel onnodige fouten. Dat kostte me de 1e set. Daarna was het zaak om in de buurt te blijven en mijn kansen te pakken. Gelukkig lukte dat steeds beter, en pakte ik de wedstrijd op mijn 1e matchpoint.”

Het was een sensationele week in Berlijn en dank aan mijn coach Hans-Jurgen Striek voor de begeleiding op dit toernooi!