0

World Team Cup 2018 in Apeldoorn

By 23 juni 2018Algemeen

Van 28 mei tot en met 2 juni werd in Apeldoorn de World Team Cup gespeeld. De World Team Cup is het landentoernooi voor rolstoeltennis, dat ieder jaar wordt gespeeld  te vergelijken met de Davis Cup en de Fed Cup . Ik vertegenwoordigde het Nederlandse quad team. (een aparte divisie voor sporters met een beperking aan 3 ledematen). Helaas was ons team niet helemaal compleet, omdat we niet konden beschikken over Sam Schröder en Dorrie Timmermans. Ik speelde daardoor als kopman van het team, tegen sterke tegenstanders in de poule met Groot-Britannië, Canada en USA en om de 7e en 8e plek tegen Zuid-Afrika. Het niveau was hoog,  maar toch heb ik mooie resultaten kunnen neerzetten door onder andere winst in mijn singel op Nick Taylor (USA), de huidige nummer 15 van de wereldranglijst en Lucas Stihole (ZA), nummer 5 op de wereldranglijst. Samen met teamgenoot Coen van Werkhoven en onze coach Robin Ammerlaan zijn we erin geslaagd er een ontzettend leerzame week van te maken met enorme ervaringen. Tijdens dit toernooi zijn onze dames voor de 30e keer Wereldkampioen geworden!